El model econòmic actual és insostenible. Si volem garantir la vida i els drets de les persones i el planeta terra, necessitem un creixement econòmic sostenible i inclusiu. L’educació, la conscienciació, de les persones joves representa un element clau per a transformar la manera de funcionar en la societat. Seran elles i ells els qui en el futur gestionaran les economies familiars, les organitzacions, les empreses i els governs. Educar-los en la importància del Bé Comú per a construir un futur sostenible s’imposa com una consigna fonamental.

A l‘Associació Catalana per al Foment de l’EBC la nostra missió va més enllà d’un acompanyament als centres educatius en incloure l’EBC als currículums i en l’elaboració del Balanç del Bé Comú. El nostre objectiu és començar un camí, un repte comú amb ells, avançant conscients cap a un futur de benestar i felicitat, consolidant els valors que ofereix l’Economia del Bé Comú.

Els nostres col·laboradors

José Carlos Ramos
José Carlos RamosResponsable Grup Educació i Coneixement
PhD
Investigador en l’EBC.
Emprenedor, directiu i apassionat de la innovació
Montse Junyent
Montse JunyentMembre activa
Relació amb escoles
Consultora EBC
Pilar Calçada
Pilar Calçada Membre activa
Relació amb escoles
Fernando Lorenz
Fernando LorenzMembre actiu
Relació amb escoles

Objectius i activitats per al 2022

  • Preparació i creació d’un Curs per Universitats

  • Recerca conceptual i pràctica amb anàlisi de casos i propostes conceptuals

  • Preparació de continguts de màrqueting i difusió d’activitats en notícies a XXSS i web

  • Incorporar l’EBC als 5 centres educatius de Sta. Coloma de Queralt

  • Preparar i impartir curs Train the Coordinators adaptat per la resta de l’Estat

  • Treballar  Convenis amb escoles de negoci, universitats, institucions educatives

  • Aconseguir recolzament de la Generalitat per l’EBC a escoles i universitats

  • Jornada de presentació curs  amb actors rellevants de l’economia

  • Cerca d’esponsorització Jornada

  • Preparar i impartir curs Train the Coordinators online per al Latam

  • Recopilar, estructurar i sintetitzar coneixement per comunicar a hub internacional

Activitats realitzades al 2021

  • Universitat de Barcelona

    En el marc de l’acord amb la Universitat de Barcelona renovat el 14 de desembre de 2018 i vigent fins al 14 de desembre de 2021. Per quart any consecutiu, els alumnes d’ Introducció a l’Economia de les Facultat d’Economia i Empresa i Dret realitzen treballs de practiques introduint els valors del Balanç de Bé Comú (BBC) a través del Test Ràpid a algunes pimes, presentant-ho en grups i sota la supervisióde consultors de l’associació.

  • Càpsules dones economistes pel Bé Comú

    En la línia de recerca engegada amb l’objectiu de fonamentar les bases teòriques del model de l’economia del Bé Comú. S’analitza el llegat de les principals dones economistes des d’octubre de 2020 s’ha iniciat un cicle de trobades anomenat “El papel de la Mujer en la Economia” per analitzar la seva obra i el seu impacte sobre l’EBC. Les economistes estudiades al 2020 han estat: Katrine Marçal, Kate Raworth i Elinor Ostrom.

  • Ecosistema EBC

    Durant el confinament degut a la pandèmia i promogut per Teamlabs vinculada a la Universitat de Mondragón es comença a treballar en el prototip de ecosystemcommongood.net EECG es tracta de l’elaboració del prototip per a crear la més ampla base de dades oberta que interconnecti nodes de l’EBC entre activitats, institucions participants, geografies i persones.

Centres Educatius del Bé Comú a Catalunya